stichting promotie ommen maakt plannen bekend

Tijdens een culturele avond in theater Carrousel heeft voorzitter Gerard Post van de Stichting Promotie Ommen de plannen voor het komende jaar uit de doeken gedaan. De stichting, die al in februari 2009 werd opgericht maar lange tijd een sluimerend bestaan leed, gaat de komende periode met verschillende werkgroepen bezig zichzelf vorm te geven.

“Het promoten van de gemeente Ommen, met als doel grotere naamsbekendheid, een goed imago en een duidelijker profiel, zowel regionaal als landelijk,” zo luidt het doel van de stichting. Pas in 2011 kwam de organisatie echt tot leven, met een beleidsplan en een nieuw bestuur, waarbij zoveel mogelijk belangengroepen en brancheverenigingen bij betrokken werden. Ook werden afspraken gemaakt over de manier waarop men te werk wil gaan.

Het algemeen bestuur van de stichting bestaat uit vijfitien leden, terwijl het dagelijks bestuur naast Post uit Aline Hofstee en Bonnie Wildeboer bestaat. De leden van het algemeen bestuur vormen samen twee werkgroepen, namelijk de werkgroep Evenementen en PR en Communicatie.

Die laatste groep is onder meer bezig met de website, de sociale media en de samenwerking met andere organisaties zoals verenigingen en organisatoren van evenementen. De werkgroep Evenementen gaat zich onder meer bezig houden met het adviseren van de gemeente ommen over het toekennen van subsidie aan organisatoren van evenementen en het op elkaar afstemmen van de evenementen. Ook wil de werkgroep gevraagd en ongevraagd advies geven aan organisatoren van evenementen.

“U merkt dat we als stichting volop bezig zijn,” aldus Post. “Wij danken de gemeenteraad van Ommen voor de subsidie die ons voor dit jaar is toegezegd. Dat maakt het voor ons mogelijk om onze plannen te realiseren. Verder hebben we de hulp nodig van allen die een evenement willen organiseren. Meldt het ons! Wij kunnen u helpen bij het plannen van uw evenement en het promoten daarvan. Daarnaast kunnen wij u op verschillende manieren faciliteren.”

Tenslotte overhandigde Post het eerste exemplaar van Editie Vechtdal Overijssel, waarin de stichting veel aandacht krijgt, aan wethouder Ko Scheele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.