stadsdichter gerrits dromerig en actueel

Het begon met een oproep om gedichten in te sturen. De SPO werkte hiervoor samen met de gemeente. Die zorgde dat de inzendingen bij de jury van de SPO terecht kwamen. Als motivatie voor de benoeming van Gerrits noemde de jury haar dromerige woordkeuze in combinatie met haar gevoel voor actualiteit. Dat bleek bijvoorbeeld in haar gedicht over de Muziekkoepel. In haar gedichten is ook de natuur een terugkerend thema. Eén van haar ingezonden gedichten gaat bijvoorbeeld over zandverstuiving ‘De Sahara’ in de boswachterij Ommen. Dat Gerrits de natuur een warm hart toedraagt, blijkt ook uit haar werk. In het dagelijks leven is zij educatief medewerker op het gebied van duurzaamheid bij het Natuur Activiteiten Centrum De Koppel in Hardenberg.

Het dichten zat er al vroeg in. Gerrits: “Het eerste gedicht schreef ik als puber. Eigenlijk was het dagelijks leven toen al mijn belangrijkste inspiratiebron. De gedichten gingen over school en wat ik verder meemaakte. Misschien zat er wel iets bij over liefde of zo, maar dat kan ik me eerlijk gezegd niet zo herinneren.” Haar stijl is heel divers. De ene keer schrijft ze korte gedichten, een andere keer zijn ze wat langer.

Als stadsdichter zal ze bij diverse gelegenheden een gedicht verzorgen, zoals op Koninginnedag, de Ommer Bissingh en Nieuwjaarsdag. Gerrits blijft er rustig onder: “Er komt nog een gesprekje om wat dingen af te spreken, maar ik laat het gewoon op me afkomen. Voor sommige dingen zal ik worden gevraagd, maar ik mag ook op eigen initiatief met gedichten komen.”

Het avondje cultuur proeven vond Gerrits best wel spannend. “Ik heb genoten van alle kunstenaars die lieten zien wat Ommen allemaal in huis heeft. Maar toen de benoeming dichterbij kwam, was ik toch wel nerveus. Ik vind het zelf leuk om te dichten, maar je weet natuurlijk niet wat een ander ervan vindt. Bovendien, de vorige stadsdichters waren wel erg goed. Aan de andere kant heb ik ook niks te vrezen, want ik heb gewoon mijn eigen stijl”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.