Home / archiefcentraal / spijkerschrift service alstublieft

spijkerschrift service alstublieft

Paulien wil service zien. Een kreet van de Gemeente Dalfsen om aan te tonen dat ze voor de burger klaarstaat voor al haar vragen. En met een gegenereerd bericht in januari als antwoord op mijn vraag is de reactie dan zeer snel. Ook bij mijn tweede mail een maand later is het antwoord per direct. “Uw bericht is in goede staat ontvangen en wordt in behandeling genomen,” krijg ik te lezen. Maar eigenlijk is dat geen antwoord wat mij voldoening geeft.

Mijn mail ging over de lege sokkel op de rotonde in mijn buurt. Die nog steeds leeg staat. En mijn plan over de invulling hiervan. De digitale wereld is snel en makkelijk, maar echt in contact komen was in dit geval beter om dat per telefoon te doen. En de gemeentelijke medewerker gaf me vele verontschuldigingen; dat was niet de manier van doen, vond hij. Dat kreeg ik tevens te horen van zijn collega die ik aan de lijn kreeg na doorschakeling. Sorry, sorry.

Het goede nieuws was dat mijn mail wel in behandeling is, bij de wethouder persoonlijk. Het was een kwestie van kiezen geworden. Of de sokkel verdwijnt van zijn voetstuk of mijn plan krijgt doorgang. Ik had namelijk bedacht om een pauw te laten plaatsen naar aanleiding van een kluizenaar met liefde voor de pauwen. Bij zijn overlijden was het verdriet van een niet te vangen vogel nog maandenlang te horen in de omgeving. Contact was er niet tot weinig met het mannetje, maar zijn bestaan leeft nog steeds voort in de verhalen en anekdotes over hem.

Aan de telefoon grapte de mannelijke Paulien of het geen idee was om de roestvaststalen pauw uit de tuin van een buurtgenoot op de rotonde te zetten. Aardig dat hij met mij meedacht alleen vond ik dat nu net een beetje te veel service naar mijn zin. In de tussentijd wacht ik af in hoeverre de service nu zal verlopen… Paulien? Hallo?

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.