Home / archiefcentraal / spijkerschrift feestelijke afspraken

spijkerschrift feestelijke afspraken

Het uitgaansleven begint steeds later, merk ik iedere keer weer als bedtijd reeds lang is gepasseerd. Iedere avond hetzelfde liedje. Op de bovenverdieping om exact te zijn. Met regelmaat verschuift de feestlocatie van plek. Het ene moment in de slaapkamer van Juniorzus en het andere moment bij Seniorzus. Met als trefpunt de badkamer. Vele huppelende voetstappen en geschater zijn door ons beneden te horen en frustraties groeien als onkruid. Want mijn man en ik zijn de hangmeiden zat.

Na vele vriendelijke verzoeken, smekende verzuchten en boze uitlatingen naar de dames, heb ik besloten om de zaak strabant aan te pakken. Woorden hebben geen effect, daden hopelijk wel. Groot was de verbazing toen ik aangaf om het slaapfeest vervroegd te laten beginnen, “Half zeven?! Dat is niet eerlijk, dan mis ik Lust, Liefde en Laten lopen!” schrok de een. “Mag ik dan nu alvast televisie kijken, zodat ik tenminste wel tv heb gekeken?” smeekte de ander. “Nope.” “Niet?! Dat was toch de afspraak om voor het slapen gaan nog even tv te kijken! Je hebt het beloofd, mam! Het is niet eerlijk!” Vreemd genoeg zijn afspraken van hun kant altijd eenzijdig.

Moeder zijn is soms een rotbaan, waarvan je snel verlost kunt zijn als het aan de kinderen ligt. En aan de andere kant net zo snel weer aangenomen. Dat geldt ook voor afspraken. Deze sterven bij ons vaak voordat ze geboren worden. Tenminste als deze gemaakt worden door ons nageslacht. Een afspraak wordt gevormd door het doel wat voor ogen ligt. En als dat is behaald, wordt al het andere vergeten. Bedtijd is een vervelende bijkomstigheid, maar geeft wel ruimte om de dag met de laatste restjes energie opnieuw te beleven. Slapen ho maar.

En daarom vinden ze het niet leuk dat deze afspraak door mij is gemeld, want ik kom ze wel na. Gegarandeerd. Leuke en minder leuke. Dus was het op tijd stil die avond. Dacht ik. Want bij controle later die avond, toen het mijn bedtijd werd, bleken de feestgangers een digitale oplossing gevonden te hebben: de Nintendo. Waarmee driftig werd gechat. Zonder kabaal, dat dan wel weer. Zucht – Waar is dat feestje?

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.