Home / archiefcentraal / spar telman wordt attent telman in marienberg

spar telman wordt attent telman in marienberg

De formule van de buurtsuper Telman in Mariënberg is gewijzigd. Spar Telman is nu Attent Telman. Eigenaar Sietse Telman legt uit waarom: “Attent richt zich meer op het kleine buurten en dorpen. Je mag zelf je assortiment samenstellen en je ben niet , zoals bij Spar wel het geval is, gebonden aan het afnemen van een verplicht gamma. Ik bestier nu al ruim zestien jaar een supermarkt in Mariënberg en weet inmiddels wel wat mensen hier graag in onze winkel zien liggen. Geen poespas, gewoon de dagelijkse boodschappen.”

“Hier wonen nog grote gezinnen die grote pakken willen, elke dag vers brood in hun winkelkarretje deponeren in plaats van toetjes en kant-en-klaarmaaltijden voor één persoon. Bovendien was het alweer negen jaar gelden dat de laatste verbouwing plaatsvond. In samenspraak met Spar koos ik voor Attent, een formule die beter bij ons maar ook bij de inwoners van Mariënberg, zijn omgeving en de vele campinggasten in de zomer past”, aldus Telman. “Attent is trouwens een onderdeel van de Spar, wij blijven gewoon het Spar-gamma voeren maar wel aangepast naar de wensen van de klant.”

Telman nam eind jaren negentig de winkel over van de familie Zuideman, destijds was het nog een Garant-winkel. Inmiddels heeft Telman ruim tien personeelsleden in dienst en is Mariënberg ontzettend blij dat het nog beschikt over een buurtsuper. “Toch geen vanzelfsprekenheid meer in deze tijd”, weet ook Sietse Telman. “In bijvoorbeeld omliggende dorpen als Beerzerveld en Bruchterveld zijn deze voorzieningen al jaren geleden gesloten. De winkel heeft ook en sociale functie. Vooral voor de ouderen zonder eigen vervoer is het een uitkomst. Daarom bieden wij naast de dagelijkse boodschappen ook allerlei vormen van extra service aan. Zoals een bezorg- en partyservice. Maar men kan hier ook tercht voor versturen van pakketten, stomerij, drogisterij, kopieer-en bloemenservice. Zodat men niet meteen naar Hardenberg en/of Vroomshoop hoeft.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.