Home / archiefcentraal / southern stars komt naar de carrousel

southern stars komt naar de carrousel

Legendes van vroeger en legendes die het nog moeten waarmaken. Daar gaat de show Legends of the lost and found van Southern Stars over, dat op 23 maart in de Carrousel staat. “Het is een heel breed programma van zang, dans en muziek”, zegt initiatiefneemster Yvonne Verhagen, die de choreografie maakte. “Mensen denken vooraf wel eens dat het een countryshow is, en dat is het in basis ook. Maar het is veel meer. Ook mensen die geen liefhebbers zijn, genieten van de show.”

In de show komen veel crossovers aan bod. Mister Bojangles kent iedereen wel, net als If tomorrow never comes van Ronan Keating. “Of Crazy little thing called love van Queen, bijna niemand weet dat het eigenlijk een countrynummer is.” Uniek is de combinatie van zang, dans en muziek. Vaak zit de band bij een dansvoorstelling in de orkestbak. Of er is niet eens een band. Bij Southern Stars staan ze prominent op het podium.

Bij elk nummer is speciaal voor de show een choreografie gemaakt. “Het is niet alleen line dance, het is een complete dansvoorstelling”, aldus Verhagen, die zelf drie wereldtitels (line dance en showcase) op haar naam heeft staan. “Je kunt wel zien dat line dance de basis is, maar het is een pure show. Er gebeurt constant wat op het podium – dat kan ook niet anders, met achttien personen.” Verhagen moet zich nog wel eens verdedigen als het over country of line dancen gaat. Lachend vertelt ze: “Mensen denken vaak: line dance, dat is handen aan de riem en jiehaa! Maar je moet veel verschillende vormen dans beheersen. Met deze show willen we een breder publiek bereiken. Op langere termijn hoop ik dat we mensen gaan inspireren, dat mensen gaan line dancen en de muziek leuk gaan vinden.”

Verhagen speelde al eerder in theaterproducties, waarbij ze, binnen opgegeven kaders, de choreografieën bedacht. “Het was altijd mijn grote wens om zelf een theatershow in elkaar te zetten. Dat is hiermee uitgekomen. Nu is het helemaal van mezelf, al doen we alles samen met het team.” Verhagen is getrouwd met de drummer van de band Texas Renegade. “Dat is een van de topbands op dit gebied. Zij vonden het leuk om mee te doen. Simon Burridge ken ik al ontzettend lang, hij is een echte entertainer. Hij had ook interesse. Samen hebben we gebrainstormd, de band zover gekregen, een toetsenist erbij gehaald en de bekende dansers bereid gevonden. Ik ben er heel trots op dat ik de top heb kunnen charteren. Bijvoorbeeld Marlon, met zijn zeven wereldtitels en zijn deelname aan So You Think You Can Dance. Hij pakt elke tel. Hij heeft een paar solostukken, daar valt je mond van open.”

De samenwerking bevalt de artiesten zo goed, dat ze alweer bezig zijn met een tweede show. “We kregen zoveel aanvragen van theaters waar we al gestaan hebben.” Maar eerst zijn Engeland en Zwitserland nog aan de beurt; in Parijs is Southern Stars al geweest. Wat overal populair is: de afterparty die direct begint als de toeschouwers de zaal uitlopen. “Het feestje gaat gewoon door”, lacht Verhagen. “Alle vocalisten doen nog een set en er is een workshop line dancing. Het is echt een feestje.”

Southern Stars staat met de theatershow Legends of the lost and found op 23 maart in Theater Carrousel. De show begint om 20.15 uur en een kaartje kost 24 euro.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.