sluiting veldzicht is ramp voor balkbrug

Staatssecretaris Teeven maakte vrijdagmiddag bekend dat Veldzicht in 2016 gesloten wordt, als onderdeel van een bezuinigingsoperatie in het gevangeniswezen. In de kliniek verblijven 220 gedetineerden – ‘cliënten’ -, die werk bieden aan zo’n 500 mensen. Niet alleen zij verliezen hun baan, ook de lokale economie krijgt een gevoelige tik te verwerken. “Het is nog niet te overzien wat dit allemaal betekent,” zeggen vader en zoon Hans en Erik Dirksen van Slagerij Dirksen in koor. “De bakker, de patatboer, de Chinees, wij: we leveren allemaal aan de kliniek. Balkbrug en Veldzicht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Ook bedrijfsleider Michel Flokstra van supermarkt Plus is er niet blij mee. “Ze komen hier vanuit Veldzicht regelmatig boodschappen doen en het zijn goede klanten. We hebben nooit last van ze. Het is niet zo dat wij van de kliniek leven, maar ik vind het wel erg zonde dat ‘ie gaat sluiten. Voor Balkbrug is het erg jammer, want veel mensen in Nederland kennen het dorp toch omdat ze Veldzicht kennen.”

Plaatselijk Belang-voorzitter Hof gaat zich beraden op tegenacties. “We kunnen dit natuurlijk niet zomaar over onze kant laten gaan, want het is de grootste werkgever van het dorp. Momenteel hebben we nog te weinig informatie, want we hebben het vanmiddag pas gehoord, maar samen met de gemeente Hardenberg gaan we kijken wat het beste is om te doen. We gaan hier zeker actie tegen ondernemen.”

Het personeel van Veldzicht vertrok vrijdagmiddag behoorlijk ontdaan van hun werkplek. Van hen wilde of mocht niemand reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.