schrijvers op bezoek in ommen

Het wemelt deze dagen van de kinderboekenschrijvers in Ommen. Maar liefst 532 kinderen van de groepen drie en vier van de basisscholen en 100 leerlingen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs krijgen op school een schrijver over de vloer. Schrijver Tjibbe Veldkamp beet het spits af in onder andere Vinkenbuurt, schrijfster Daniëlle Bakhuis, met haar boek Wraak genomineerd voor de Jonge Jury, de prijs voor het populairste tienerboek van Nederland, bezocht de tieners van De Boslust en De Maat. In april volgen nog de schrijvers Rian Visser, Bette Westera, Betty Sluyzer, Harmen van Straaten en Juliette de Wit.

Inspirerend

Een schrijversbezoek werkt zeer inspirerend voor de leerlingen die bezocht worden. Vooraf worden veel boeken van de schrijvers gelezen, er worden tekeningen gemaakt en vragen bedacht. Als het dan zover is dat de schrijver komt, wordt deze meestal heel feestelijk ontvangen. En na afloop is het lezen van een boek, waarvan je de schrijver in levende lijve gezien hebt, nog leuker.

Leesplezier

Voor kinderen in de groepen drie en vier, die de techniek van het lezen net onder de knie hebben, is het erg belangrijk dat zij het lezen als een leuke activiteit gaan beschouwen. Kinderen in groep vijf en zes moeten kilometers maken om steeds beter getraind te raken in het lezen. En voor leerlingen in de hoogste groepen is het belangrijk dat zij zich een mening gaan vormen over hetgeen zij gelezen hebben.

Het schrijversbezoek is dan ook een prima leesbevorderingsproject dat geheel aan bovenstaande criteria voldoet. Het schrijversbezoek is een activiteit van de Stichting Kunstzinnige Vorming en Bibliotheek Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.