Home / archiefcentraal / schoorsteenbrand aan koestraat in dalfsen

schoorsteenbrand aan koestraat in dalfsen

Aan de Koestraat in Dalfsen heeft zondagavond korte tijd een brand in een schoorsteen gewoed. De schade viel uiteindelijk mee.

Even voor half acht werd de brandweer van Dalfsen opgeroepen. Niet veel later ook een hoogwerker van de Zwolse brandweer. Er heerste enige tijd verwarring over de locatie omdat er geen huisnummer bekend was. De bemanning van de tankautospuit werd benaderd door iemand die zei waar de brandweer moest zijn. Het bleek de bewoner van het betreffende huis.

“We hoorden de schoorsteenpijp in de kamer knetteren, dat doet hij normaal niet” aldus de bewoonster. Ook leek de pijp boven de kachel heet te worden. Ze namen het zekere voor het onzekere en belden 112.

De hoogwerker uit Zwolle is zonder spoed ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen bij het vegen van de schoorsteen. In de tuin werden de resten, afkomstig uit de kachel en schoorsteen, afgeblust. Na een half uurtje kon de brandweer retour. De bewoners hebben een zogeheten stookverbod opgekregen tot nadere inspectie.

Kijk op www.nuvechtdal.nl voor meer foto’s. Bron: Niels Jansen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.