Home / archiefcentraal / scholieren helpen met afval opruimen

scholieren helpen met afval opruimen

Diverse scholen uit de regio helpen in de week van Natuurlijk Schoon met het opruimen van zwerfafval. In deze regio doen scholen mee uit Aalten, Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Heerde, Olst-Wijhe, Ommen, Oost Gelre, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Twenterand, Urk, Winterswijk, Zwartewaterland en Zwolle.

De week van Natuurlijk Schoon is een initiatief van ROVA. De week start op 9 maart met de landelijke Opschoondag en duurt tot en met 16 maart. De week wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden.

Om de leerlingen enthousiast te maken en te motiveren om zwerfafval te voorkomen, heeft ROVA dit jaar een prijsvraag bedacht. De leerlingen worden uitgedaagd om hun opruimactie te filmen en te uploaden via YouTube. Op www.rova.nl/natuurlijkschoon kan men zich aanmelden. Het filmpje wordt beoordeeld door een deskundige jury. De inzender van het leukste, beste, spannendste of mafste filmpje maakt kans op een schoolfeest met een bekende Nederlandse DJ.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.