Home / archiefcentraal / saxenburgh groep biedt kijkje in nijenhaghen

saxenburgh groep biedt kijkje in nijenhaghen

De Saxenburgh Groep doet met wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen mee aan de landelijke Open Week van Zorg en Welzijn. Buurtbewoners en overige belangstellenden kunnen van 11 tot en met 16 maart kennismaken met verschillende welzijnsactiviteiten, die grotendeels regulier worden georganiseerd. Bekende en minder bekende Ommenaren helpen mee om samen een afwisselend programma aan te kunnen bieden.

Zorgorganisatie de Saxenburgh Groep organiseert wekelijks samen met verschillende partijen als ANBO, Landstede, PCOB, Baalderborg Groep, gemeente Ommen en RIBW diverse ontspanningsactiviteiten voor bewoners en buurtbewoners van het woon-zorgcomplex en wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen. In de open week van zorg en welzijn is een speciaal programma opgesteld.

Alle dagen van de week staan er ’s morgens en ’s middags activiteiten op het programma, variërend van samen koffiedrinken, eten, sjoelen, bingo, breien en internetten tot aan broodje fitness en fitgym. Op woensdagmiddag 13 maart geven medewerkers informatie over verschillende zorgdiensten van de Saxenburgh Groep, vrijwilligerswerk en welzijnsactiviteiten. Dan staan tevens de ruimtes van de fysiotherapie, fitness en Begeleidinggroep open. Donderdagochtend 14 maart komt Henk Ruiter wederom de zangochtend als gastpianist begeleiden. Vrijdagmiddag 15 maart is er een ‘Vrolijke High Tea’ met medewerking van Mark & Tjark. Vrijwilligers die meedoen aan NL DOET bieden bij deze middag de helpende hand. Vanwege de verwachte grote belangstelling is aanmelding hiervoor noodzakelijk. Dit kan vanaf 4 maart bij de gastvrouwen.

“Veel mensen weten wijksteunpunt Nijenhaghen inmiddels al te vinden, maar we hopen dat in de week van zorg en welzijn nog veel meer buurtbewoners bij ons binnenstappen. Ze kunnen dan zelf ervaren dat samen gewoon beter voelt”, aldus een woordvoerder.

Het complete programma van de open week van zorg en welzijn in het wijksteunpunt is af te halen in Nijenhaghen aan de Patrijsstraat 2 in Ommen, de bibliotheek, Stadshaghen, de Carrousel, het WMO-loket en het gemeentehuis.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.