ron jans nieuwe hoofdtrainer pec zwolle

Ron Jans wordt de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De geboren Zwollenaar tekent, indien PEC Zwolle zicht handhaaft in de Eredivisie, een tweejarig contact en start zijn werkzaamheden per 1 juni 2013. Hiermee keert Jans terug naar de club waar hij zijn voetbalcarrière begon.

Ron Jans speelde in zijn actieve carrière zes seizoen voor PEC Zwolle. In totaal speelde hij 157 officiële wedstrijden voor de Zwolse club, waarin hij 44 keer wist te scoren. Na zijn tijd in Zwolle speelde Jans onder meer voor FC Groningen, Roda JC, SC Veendam en het Japanse Mazda Sport. Na zijn carrière als profvoetballer was Jans onder meer de hoofdtrainer van sc Heerenveen, FC Groningen en Standard Luik. Ook werd hij in 2000 algeheel amateur kampioen met Achilles 1894.

Voorzitter Adriaan Visser over de komst van Jans naar Zwolle: “Na de bekendmaking van het vertrek van Art Langeler, stond Ron Jans al vrij snel bovenaan het lijstje voor het hoofdtrainerschap bij PEC Zwolle. Wij betreuren het nog altijd dat Art vertrekt, maar hebben met Jans een waardig opvolger gevonden. Als club willen wij een volgende stap zetten, de komende jaren willen wij doorstomen tot een duurzame middenmoter in de Eredivisie. Samen met Ron Jans denken wij PEC Zwolle in een volgende fase van ontwikkeling te kunnen brengen.”

Technisch Directeur Gerard Nijkamp is verheugd te kunnen melden dat het gelukt is om Jans te contracteren: “Aan het begin van de zoektocht naar een nieuwe trainer, heb ik direct gezegd dat Ron Jans de ideale kandidaat is voor het hoofdtrainerschap bij PEC Zwolle. Wij halen niet alleen een kwalitatief goede trainer binnen, maar ook een man met ruime ervaring op Eredivisie niveau.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.