Home / archiefcentraal / rode kaart pvda voor provincie

rode kaart pvda voor provincie

“Al enige jaren geven de bevolking en de gemeenteraad van Ommen aan dat er geen draagvlak is voor de plaatsing van windmolens in Ommen,” aldus fractievoorzitter Gerrit de Jonge. “Gezondheidsrisico’s en horizonvervuiling waren belangrijke argumenten om massaal tegen te zijn. Voor de PvdA fractie is duurzame energie, waaronder de plaatsing van windmolens zeker bespreekbaar, maar dit mag niet leiden tot gezondheidsrisico’s en/of horizonvervuiling.”

De Jonge wijst erop dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de opbrengst van energie uit windmolens die in het binnenland geplaatst worden minimaal is. “De plaatsing van windmolens in Stegeren kost vooral subsidie en dat is voor ons in tijden van bezuinigingen verwerpelijk.”

“De gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt dat zij geen windmolens in Stegeren wil en daarnaast hebben meer dan dertien insprekers de leden van Provinciale Staten duidelijk gemaakt dat er geen draagvlak is onder de burgers en dat deze burgers zorgen hebben vanwege gezondheidrisico’s.”

Met het besluit om totch vóór te stemmen laten de leden Provinciale Staten volgens De Jonge zien dat zij kiezen voor doelstellingen en cijfers en geen rekening wensen te houden met democratische besluitvorming op lokaal niveau. “Naar mijn idee de bijl aan de wortel van ons democratisch systeem.” Ondanks dat PvdA de inbreng en betrokkenheid burgers hoog in het vaandel heeft stemde de Statenfractie van de PvdA ook voor het voorstel tot plaatsing van Windmolens in Ommen, dit getuigt in optiek van De Jonge niet van veel respect voor de burgers.

“Door deze dictatoriale besluitvorming heeft Provinciale Staten zich nog verder van de burgers vervreemd en aangetoond dat het tijd wordt een fundamentele discussie te starten over de nut en noodzaak van deze overbodige bestuurslaag. De PvdA fractie geeft de Provinciale Staten van Overijssel in deze een vette rode kaart.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.