Home / archiefcentraal / rijvaardigheidscursus scootmobielgebruikers

rijvaardigheidscursus scootmobielgebruikers

Ook dit jaar houdt Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen in samenwerking met de gemeente Dalfsen, Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld, de BTB-groepen Dalfsen en Nieuwleusen, Ouderenbonden, Provincie Overijssel en de landelijk en plaatselijke VVN een rijvaardigheidscursus voor inwoners van de gemeente Dalfsen die een scootmobiel hebben.

De cursus bestaat uit twee delen op twee verschillende dagdelen. Een theoriegedeelte, waarin de scootmobiel in het verkeer centraal staat, geïllustreerd door onder andere een presentatie van lokale verkeerssituaties en een praktijkgedeelte, waarbij de cursisten onder begeleiding van instructeurs op de eigen scootmobiel, op een speciaal uitgezet parcours gaan oefenen. Er is aandacht voor behendigheid en de verkeersregels.

De rijvaardigheidscursus wordt uitgevoerd door een gecertificeerd instructeur van de VVN. De theorieles zal plaatsvinden op donderdagochtend 18 april van 10.00 uur tot circa 12.00 uur in de buitenzaal van de Trefkoele te Dalfsen. De praktijkles zal vervolgens plaatsvinden op donderdag 16 mei.

Speciaal vervoer van en naar de cursus is op aanvraag mogelijk.

Belangstellenden dienen zich vóór 1 april aan te melden bij Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen, 0529-434570. In Lemelerveld bij SWOL, 0572-372882. Ook voor nadere informatie kun je contact opnemen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.