record voor nldoet in ommen

Vrijdag en zaterdag waren er op tal van plaatsen in Ommen vrijwilligers actief voor NLdoet. Volgens Thea van Diepen, van het Vrijwilligersteunpunt van de gemeente, hadden zich voor de 30 klussen die aangeboden werden, zo’n 350 vrijwilligers gemeld. “Een record!”, zegt ze trots, “Je kunt merken dat vrijwilligerswerk in de lift zit. Het is niet alleen meer iets voor oudere dames, die niet weten wat ze met hun tijd moeten doen. Iedereen doet eraan mee. Geweldig!”

In de kantine van Pacton konden vrijdag vijftig genodigde vrouwen genieten van een Wereld Tea. De enige aanwezige man was wethouder Scheele, die hielp met koffie en thee inschenken. Vier vrouwen van Vluchtelingenwerk Ommen en Wereldvrouwen! Ommen hadden, geholpen door vrouwen uit verschillende landen, de hapjes klaargemaakt, die met smaak genuttigd werden.

Zaterdag waren Ommer ondernemers en andere vrijwilligers druk bezig bij stichting ’t Olde Manegepeerd. Daar werden de stallen van de 42 bejaarde paarden uitgemest, een rolstoelpad geveegd en wanden gesausd. Beheerder Rika Lassche, die hele dagen bezig is de paarden van een goede oude dag te voorzien, was dolblij met de inzet van de tien vrijwilligers. “De afgelopen weken had ik te kampen met ziekte van vrijwilligers, dan groeit het werk me wel eens boven het hoofd. Fantastisch dat er zoveel werk verzet is op een dag. Ik blij, paarden blij!”

De vrijwilligers vonden, dat ze hun tijd nuttig besteed hadden. Linda van Erk, van Voscomtronics: “We hebben hard gewerkt, maar het was ook erg gezellig. En je leert je collega-ondernemers weer eens op een andere manier kennen.” Volgens vrijwilliger Rob van Dorst is zo’n ochtend zeker voor herhaling vatbaar: “Ik zie mezelf ook buiten NLdoet hier nog wel eens een ochtend stallen uitmesten. Scheelt weer een keer naar de sportschool gaan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.