Home / archiefcentraal / pvda wil actieplan tegen leegstand

pvda wil actieplan tegen leegstand

“In de winkelgebieden van het historisch centrum en de Schurinkhof staan veel winkelpanden leeg,” zegt De Jonge. “Dat draagt niet bij aan een positief beeld van Ommen en heeft negatieve gevolgen voor de economische situatie van het midden- en kleinbedrijf in Ommen.”

Het lijkt er op dat de Vrienden van de Stadskern Ommen hun verzet tegen de bouwplannen voor het centrum gaan staken. Eén van hun zorgen was echter dat er door de uitbreiding van het aantal winkelpanden, gebouwd wordt voor leegstand. De Jonge vindt dat het de taak is van het gemeentebestuur om dat te voorkomen en daarom vroeg hij wethouder Ilona Lagas om binnen drie maanden met een actieplan te komen. Samen met vastgoedeigenaren, ondernemersorganisaties en projectontwikkelaars moet zij een plan bedenken om leegstand te voorkomen.

Naast de PvdA stemden de LPO, het CDA en D66 vóór de motie met deze strekking, wat voldoende was voor een meerderheid. VVD en ChristenUnie waren tegen.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.