pb lemele lemele een dorp in beweging

En weer is het winter! We hebben al heerlijk kunnen genieten van het lekkere lenteweer, dus de kou komt nu extra hard aan. Er hangen dikke ijspegels aan menig dak en er ligt weer een dun laagje sneeuw. Velen van ons verlangen inmiddels naar het lenteweer en zijn eigenlijk wel een beetje klaar met de winter. Maar zoals op zoveel dingen hebben we hier gelukkig geen invloed op. De tuin moet nog maar even wachten, de hier en daar ontluikende lentebloemen hebben het zwaar te verduren. Wel kunnen we, weer dik ingepakt, lekker wandelen op de Lemelerberg. Dankzij ‘onze’ Lemelerberg is de gemeente Ommen in de running voor de verkiezing van Wandelgemeente 2013. Het is en blijft een prachtige plek, in alle seizoenen oefent de berg aantrekkingskracht uit op de wandelaars. Het verdient volgens ons dan ook echt deze nominatie. We roepen iedereen op om op de route over de Lemelerberg te stemmen, dit kan tot 7 april 2013 op www.wandelkrant.nl

En, nog even terug naar de lente, inmiddels zijn de lammetjes van de schaapskudde op de Lemelerberg geboren. Op 30 maart a.s. van 12.00 tot 16.00 uur houdt Landschap Overijssel haar jaarlijkse lammerendag. De lammetjes mogen dan geknuffeld worden, en reken maar dat hier druk gebruik van wordt gemaakt! Tevens is er een streekmarkt en er zijn diverse kinderactiviteiten. Kortom: Op de Lemelerberg hoef je je niet te vervelen!

Waar wij ons, als bestuur van Plaatselijk Belang Lemele, ook niet mee vervelen, is de altijd goed bezochte jaarlijkse ledenvergadering. Op 25 maart a.s. om 20.00 uur wordt deze gehouden bij Zaal Dijk. Het programma is zeer zeker de moeite waard, wij hopen dan ook dat er weer een goede opkomst zal zijn!

Na de behandeling van de diverse agendapunten zijn er, aansluitend op deze vergadering, twee presentaties. De eerste wordt gehouden door de werkgroep die opgericht is om de haalbaarheid van een glasvezelnetwerk in Lemele te onderzoeken. Zij zullen hun bevindingen presenteren aan de leden. We zijn nu al zeer benieuwd wat de uitkomst zal zijn.

Vervolgens is er aandacht voor het ‘Brinkplein in beeld’. Het Brinkplein is een van de punten uit het Dorpsplanplus waar we nog altijd druk mee bezig zijn. Twee studenten van de Hogeschool in Groningen hebben samen met de opgerichte werkgroep een prachtig plan gemaakt om in ons dorp een Brinkplein te kunnen realiseren. Aansluitend aan de jaarvergadering zal dit plan aan de leden worden gepresenteerd. We hopen dat de leden net zo enthousiast als het bestuur zullen zijn, maar dat is nog even afwachten.

Al met al is Lemele een dorp dat flink in beweging is!

Plaatselijk Belang Lemele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.