pb arrien gemeenschappelijk doel

Arriën is een buurtschap direct ten oosten van Ommen met een heel oude kern dicht bij de rivier de Vecht. Het was eeuwen lang een boerengemeenschap, een boerschop, in de vorm van een marke. De marke bestond uit akkers (esgrond), weide, hooiland en woeste gronden of venen. Deze woeste gronden en venen waren gemeenschappelijke gronden en waren van levensbelang voor het voort bestaan van de marke. Hier haalde men de plaggen voort de mest, de turf voor de warmte maar ook het hout om te bouwen of voor het gereedschap en boerengeriefhout.

Tegenwoordig leven wij er met een verscheidenheid aan mensen en achtergronden er zijn verschillen maar ook overeenkomsten. Als Plaatselijk Belang zetten wij ons in om de belangen van de bewoners te behartigen.

Vrijdagavond jongstleden hebben wij onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden bij restaurant de Bootsman waarin diverse onderwerpen de revue zijn gepasseerd. Zoals een terugblik waarin de burgemeester Arriën vorig jaar heeft bezocht, er een prachtig informatiebord is geplaatst op de Brink en eindelijk een rijverbod voor vrachtwagens van kracht is geworden op de Coevorderweg. Verder zetten wij ons gezamenlijk met Plaatselijk Belang Stegeren/Junne in tegen het plaatsen van windmolens in de Driehoek. Tegelijkertijd laten wij ons ook gezamelijk informeren over andere vormen van duurzame energie die wel draagvlak hebben onder de bewoners. Er zijn werkgroepen die zich inzetten voor het maken van wandelroutes in het Arriërveld zodat wandelaars niet meer langs de doorgaande wegen hoeven te lopen, het maken van een informatiebord ter hoogte van Junner Koeland en de herinrichting van het motorcrossterrein.

Drie zeer gewaardeerde leden zijn gestopt met hun werkzaamheden in het Bestuur en de Activiteitencommissie. Wij danken Herman Soepenberg, Gerrit Veurink en Egbert Scholten voor hun jarenlange inzet. De vrijgekomen functies in het bestuur worden niet meer ingevuld. Voor kortstondige projecten zullen werkgroepen worden samengesteld. Het is namelijk heel moeilijk geworden om vrijwilligers te vinden voor een functie die meerdere jaren moet worden ingevuld. Erik Kamphuis neemt de taak van Egbert over.

Tot slot,

Als bewoners van Arriën hebben we geen gemeenschappelijke gronden meer, maar wel een gemeenschappelijk doel, het voort bestaan van onze leefbare, gezonde en prachtige gemeenschap in Arriën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.