Home / archiefcentraal / optocht met lampions naar paasvuur vilsteren

optocht met lampions naar paasvuur vilsteren

Op Eerste Paasdag 31 maart wordt het traditionele paasvuur in Vilsteren ontstoken. Kort na 20 uur is het vertrek vanaf de kerk voor een korte fakkel- en lampionoptocht naar de paasbult aan het Stuwepad.

De optocht wordt vooraf gegaan door een trommelaar en de welpen van de lokale scouting. Aangekomen bij de paasbult zal wethouder Ilona Lagas, een kort woord richten tot de aanwezigen, waarna iemand van de scoutingleiding het startsein zal geven voor het ontsteken van de paasbult.

De leden van de Scouting zullen om 20.30 uur hun fakkel aansteken aan de Paaskaars uit de Willibrorduskerk. Voor de andere kinderen en overige geïnteresseerden is het mogelijk om voor het kerkgebouw een lampion kopen.

Als het vuur hoog oplaait, kan iedereen zich, onder het genot van een hapje en een drankje, warmen aan het paasvuur. Zo zal het evenals voorgaande jaren een gezellige bijeenkomst worden van vrienden, buren, kennissen en familie.

Bij het verlaten van het terrein wordt iedereen in de gelegenheid gesteld een financiële bijdrage te leveren, die bij de uitgang in een melkbus gedeponeerd kan worden. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede van het restauratiefonds van de Willibrorduskerk.

De lampionnenverkoop start om 19.45 uur. Gelieve parkeren naast de kerk.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.