Home / archiefcentraal / ook lpo teleurgesteld over windmolens

ook lpo teleurgesteld over windmolens

“De Lokale Partij Ommen wil zeker een bijdrage leveren aan duurzame energie, maar is van mening dat windmolens niet passen in het landschap van de toeristische gemeente Ommen,” zo zegt fractievoorzitter Leo Bongers. “De geplande molens van 150 meter hoog zullen aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor de omwonenden. Geluidsoverlast en lichteffecten tasten het woongenot sterk aan en bovenal wordt er flinke financiële schade geleden. De buurtbewoners hebben nu al slapeloze nachten.”

Er is volgens de LPO absoluut geen draagvlak voor deze plannen, terwijl dit wel een van de voorwaarden is om windmolens te mogen plaatsen.

Het besluit van de Provincie stelt de LPO dan ook zwaar teleur. “Met name de statenleden, die in het voortraject door omwonenden en de LPO zijn gewezen op de beperkingen van windmolens op deze plek en de onvolledigheid van de aanvraag, hebben geen rekening gehouden met de belangen van de bewoners van het gebied. Alle – landelijke – partijen hebben vooraf hun betrokkenheid getoond en de gekregen informatie als waardevol beoordeeld. Echter toen het op stemmen aan kwam vertoonden deze partijen weinig ruggengraat. Bongers doelt op VVD, CDA, D66, PvdA, CU en SGP.

Windmolens van deze omvang horen volgens de LPO niet in het mooie Vechtdalgebied. “De Lokale Partij Ommen wil graag mee werken aan alternatieven voor duurzame energieopwekking waaronder zonne-energie, maar ook aan energiebesparing. Er is op zee voldoende plek en wind voor dergelijke grote windturbines.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.