nldoet klussen bij t vinkennest

Er klinkt muziek over het peuterplein bij ‘t Vinkennest. Waar normaal schoentjes maat 25 staan, staat nu schoeisel met stalen neuzen op de mat. Het is de zaterdag van NLdoet en vaders en moeders lopen in en uit met accuboormacines, verf, bezems en ander klusgerei. Een gigantische kleurige poster staat tegen de muur, klaar om bevestigd te worden. Een moeder houdt een oogje in het zeil in het speellokaal van de school, waar peuters en hun meegekomen broertjes en zusjes naar hartenlust ravotten.

Iemand roept door het raam dat het eten klaar is. De ouders wringen zich in de bankjes op peutermaat, om aan te schuiven aan de tafel waar op peuterspeelzaaldagen hun kroost het fruit eet. Er is soep en brood en er is roze melk, tot groot genoegen van de kinderen.

Het gesprek gaat over de kinderen, over NL Doet, maar ook over andere zaken. Aan het eind van de klusdag zijn verschillende ‘afspraakjes’ gemaakt. Een ouder heeft belangstelling voor buizenframes, een andere ouder verkoopt ze. Er zijn uitnodigingen voor bezoekjes over en weer, om een keertje paard te komen rijden, een lastig oppasuurtje over te nemen of gereedschappen te gebruiken. O ja, de klussen zijn afgemaakt, maar zijn ze deze zaterdag middel of doel? NL Doet gaat om meer, om elkaar ontmoeten en het versterken van de sociale cohesie. Zo voelt iedereen zich nog meer thuis in de eigen gemeenschap. Haagse proefballonnetjes over het opheffen van kleine scholen worden op deze dag in woord en daad met overtuiging lek geprikt!

Elk ouderpaar gaat naar huis met een heuse oorkonde en kortingsbonnen. Het Oranjefonds bedankt op deze manier de vrijwilligers, met de aantekening dat zij vandaag de wereld mooier hebben gemaakt. Eén van de peuters verwoordt het bij het slapen gaan nog mooier: er was vandaag een feestje bij ’t Vinkennest!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.