Home / archiefcentraal / nieuwe bestuursleden historische vereniging

nieuwe bestuursleden historische vereniging

Met zo’n vijftig aanwezigen in de zaal bij de Ontmoetingskerk werd maandagavond 18 maart de Algemene Ledenvergadering van “Ni’jluusn van vrogger” gehouden. De vereniging kan terug zien op een goed jaar.

Tot nieuwe secretaris werd Theo Post benoemd terwijl Joke Bos en Jan Huzen eveneens tot het bestuur toetraden. Voor aftredend secretaris Gerhard van Bremen en de eveneens aftredende Gea Ruinemans was er een cadeau en een bos bloemen. Ook Jakob de Weerd kreeg bloemen vanwege zijn 25-jarig voorzitterschap.

Na het huishoudelijk gedeelte kreeg Bertus ten Caat uit Hollandscheveld het woord. Hij maakte als jongen de boerenopstand in 1963 mee. Hij vertelde er over en vertoonde de film “Opstand der braven”. Na vijftig jaar maakte het zien van de beelden nog behoorlijke indruk op de aanwezigen. Met recht kan dan ook worden gesproken van een boerendrama, dat zich vandaag de dag niet meer zo zou afspelen.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.