Home / archiefcentraal / matthijs van der bent wint junior dictee ommen

matthijs van der bent wint junior dictee ommen

Achttien deelnemers, vijftien jongens en drie meisjes, zwoegden in de muisstille raadszaal van het gemeentehuis in Ommen, op het bijzonder pittige dictee van dit jaar. Het dictee, dat oorspronkelijk op 14 februari gehouden zou worden, had Valentijnsdag als thema. In tien zinnen werd de geschiedenis van Valentijnsdag uit de doeken gedaan. Woorden als converteren, controverse en gecommercialiseerd leverden heel wat moeilijkheden op voor de kandidaten. Ook in de tien losse woorden die het dictee completeerden zaten lelijke instinkerdjes, balustrade, feeëriek en sentimenteel waren echte struikelblokken. Romeo en Julia daarentegen werd door iedereen goed geschreven.

Het kostte de jury heel wat zweetdruppels om alle dictees na te kijken, een zeer secuur werk. Ondertussen zette Reinder Lanjouw, de schrijver van het dictee, aan deelnemers en publiek de opbouw van het dictee uiteen. De voorzitter van de jury, Ank Kloosterman, gaf aan waar de meeste fouten mee gemaakt waren en maakte daarna de uitslag bekend. Vervolgens reikte Wethouder Scheele aan de winnaars de prijzen uit, bloemen en een boekenbon en voor Matthijs van der Bent de wisselbeker die een jaar lang bij hem op school mag staan. Voor alle deelnemers was er een oorkonde.

De deelnemers van deze avond waren: Sandra van Spil en Joeri Reinstra van OBS Dennenkamp, Axel Mol en Nick Wolters van OBS Nieuwe Brug, Matthijs van de Bent en Frank Dijk van de Guido de Bresschool, Jesse van Gijtenbeek en Silvester Honer van de RKBS St. Bernardus, Anwar Boussajra en Wouter Hofstee van OBS Het Palet, Damiën Dijk en Brend Pen van CBS Ichthus uit Lemele, Calvin Klomp en Bram Runherd van Triangel Witharen, Chary Veurink en Razmik Mayilyan van CBS De Kardoen en Bram ter Bekke en Rosanne Schuurhuis van CBS De Hoekstee Beerzerveld.

De organisatie van het Junior Dictee was in handen van Bibliotheek Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.