Home / archiefcentraal / maak kennis met zweefvliegen bij aero club

maak kennis met zweefvliegen bij aero club

Omdat Van den Driessche stelt dat de zweefvliegsport goed betaalbaar is, willen wij gelijk wel eens weten wat de sport op jaarbasis kost. “Voor nog geen 1.000 euro kun je een jaar vliegen. Jeugdleden betalen zelfs opmerkelijk veel minder, ongeveer de helft. In eerste instantie hoef je niets aan te schaffen, we hebben hier twaalf eigen vliegtuigen.”

Om mensen, liefst uit eigen regio, kennis te laten maken met hun sport, houdt de club een open dag. Daar willen de leden van Aero Club Salland echt wat van maken. Op 6 april kun je tussen 11.00 uur en 17.00 uur vrijblijvend een kijkje nemen op de club. De hangars aan de Langsweg komen vol te staan oude zweefvliegtuigen. “Sommigen zijn wel zeventig jaar oud. Je kunt zo heel mooi de evolutie van de zweefvliegsport zien,” aldus Van den Driessche.

Naast oude vliegtuigen bekijken, kun je rondleidingen volgen en introductievluchten meemaken. De rondleidingen gaan door de werkplaats, naar de lier en langs de startplaats. Ook kun je als bezoeker je zweefvliegkunsten op de proef stellen in een simulator. Tenslotte zijn er doorlopend filmvoorstellingen over de club te zien. Wie het te pakken heeft gekregen, kan zich op de open dag inschrijven als aspirant-lid. Je maakt dan gelijk kans op een gratis vlucht.

De ongeveer 200 leden van de Aero Club komen uit het hele land. Zelfs uit Limburg en Noord-Holland. De verhouding tussen inwoners van Overijssel en niet-Overijsselaars is ongeveer 50/50. “Maar met de open dag zetten we vooral in op de mensen uit eigen regio. We willen echt heel graag laten zien hoe mooi onze sport is. Het ziet er aan de buitenkant misschien heel elitair en ingewikkeld uit, maar dat is het echt niet. Je moet het echt vergelijken met een voetbalkantine. Wij spelen ons potje in de lucht, maar doen daarna ook gezellig aan een derde helft in de kantine hoor,” besluit Van den Driessche.

Geïnteresseerden kunnen op 6 april tussen 11.00 uur en 17.00 uur terecht op het terrein van Aero Club Salland aan de Langsweg (net buiten Lemelerveld). Ben je op 6 april verhinderd? Dan kun je er eigenlijk elke andere dag wel terecht voor een kop koffie en een korte rondleiding. “Stiekem houden we hier elke dag een klein beetje open dag,” aldus Fred. En daarmee benadrukt hij nog eens hoe graag hij over zijn sport vertelt.

Zie ook www.aeroclubsalland.nl

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.