lentekriebels bij hippisch nieuwleusen

Het voorjaar is nauwelijks gestart, de temperaturen maar net boven het vriespunt, maar toch hoort men in Nieuwleusen de vogels al weer fluiten. Tijd voor de eerste buitenwedstrijd van het seizoen georganiseerd door Hippisch Nieuwleusen.

Zaterdag 30 maart en maandag 1 april kunnen de ruiters en amazones uit de omgeving zich weer opmaken voor een dagje springsport. Zaterdagochtend wordt begonnen met de pony’s, zij kunnen strijden in alle klasses. In de loop van de middag zullen de paarden in de klasse BB en B in actie komen. Maandag staat de hele dag in het teken van de paarden in alle klassen.

Het vorig jaar in gebruik genomen nieuwe terrein zal weer omgetoverd worden tot een echte springpiste in plaats van oefenterrein. Het terrein is van alle gemakken voorzien, waardoor er veel verwacht wordt van de eigen leden.

Een week later, op 6 april wordt door de ponyclub een bixiewedstrijd worden georganiseerd en tevens zullen de clubkampioenschappen verreden worden door de leden van de ponyclub. Weer een week later op vrijdag 12 en zaterdag 13 april staat de volgende gezamenlijke wedstrijd gepland, naast het springen kan er dan ook gestreden worden in de klasse B en L dressuur. Zaterdag 11 mei staat het jaarlijkse ponyconcours op de agenda.

Nieuw is dit jaar het grote paardenconcours van de rijvereniging. Deze zal niet meer op dinsdag en woensdag plaatsvinden, maar op vrijdag en zaterdag en wel op 12 en 13 juli aanstaande. De zaterdagavond zal dan net als voorheen op woensdagavond in het teken staan van shownummers, tuigpaarden en natuurlijk het ruiterbal. In het najaar op 24 augustus zal nog eenmaal een springwedstrijd plaatsvinden zowel voor pony’s als paarden om zo het buitenseizoen goed af te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.