Home / archiefcentraal / koen meuffels maakt in spanje kennis met de start motor

koen meuffels maakt in spanje kennis met de start motor

Om op 1 april a.s. goed voorbereid aan de start te verschijnen van de eerste race in het ONK, trainde Meuffels twee weken in Spanje. Begin maart werd samen met bondscoach Barry Veneman de circuits van Cartagena, Albacete en Valencia aangedaan. De jonge rijder is opgenomen in de uitgedunde wegrace selectie van de KNMV. Na een week sleutelen werd er afgelopen week met het team weer koers gezet naar het zuiden van Europa. Op het circuit van Aragon en wederom Valencia werden nogmaals kilometers gemaakt.

De overgang naar de zwaardere motor is het jonge racetalent zeer meegevallen. Het was een zeer intensief trainingsprogramma in Spanje, maar het voelde allemaal goed aan en de jongeling was dan ook snel gewend aan de Yamaha. Kilometers maken op de motorfiets had een hoge prioriteit en door de gewenning kon het team steeds snellere ronde tijden noteren.

“Ik heb veel tips gehad van Barry Veneman en de andere coaches Roy ter Napel en Joey Litjens, daardoor kon ik echt stappen maken. Ook de samenwerking met het team en de monteurs verliep goed” kon de coureur melden bij terugkomst in Nederland.

“Speedy Koen” zoals hij genoemd wordt, zal op woensdagavond 27 maart in de Deel in Nieuwleusen uit de doeken doen wat zijn ambities zijn voor het komende raceseizoen.

Enkele dagen later, Tweede Paasdag 1 april, zullen de eerste twee races van het nieuwe seizoen worden verreden op het TT-circuit van Assen, voorafgegaan door de kwalificaties op zaterdag 30 maart.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.