jeugd slaat balletje bij tennisclub ommen

Sporten is gezond, daar valt niets aan af te dingen. Via het ‘Ik Lekker Fitproject’ van de overheid krijgen basisschoolkinderen de kans om bij de Ommer sportclubs kennis te maken met allerlei sporten.

Op 27 maart is het de beurt aan Tennisclub Ommen (TCO). “We doen nu al vijf jaar mee aan dit project en ik ben zeer enthousiast over de opzet”, zegt Frans Bouwers voorzitter van de club. “Het is voor onze club een uitgelezen moment om jeugdleden te werven. Net als bij andere clubs zie je dat de jeugd van 16 jaar en ouder weggaat, omdat ze gaan studeren. Dus jonge aanwas blijft dus belangrijk. Tennis is een prachtige sport waarbij je niet alleen fysiek bezig bent in de buitenlucht, maar waar het tactische aspect ook heel leerzaam is voor kinderen. Ga ik vol in de aanval, lok ik de tegenstander uit, hoe ga ik om met mijn verlies, dat zijn hele belangrijke lessen. Met die laatste les heb ik soms nog steeds moeite”, lacht Frans.

Op 27 maart is de basisschooljeugd welkom op het tennispark van TCO. De tennis-clinic loopt van 14 tot 16.15 uur. Daarnaast houdt de vereniging op zaterdag 30 maart een Open Tennis Dag voor volwassenen van 11 tot 16 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.