Home / archiefcentraal / hospice dalfsen krijgt beukenhaag

hospice dalfsen krijgt beukenhaag

Henk Hengeveld, directeur van Landschap Overijssel schenkt donderdag 21 maart een beukenhaag aan hospice ‘t Huis de Pastorie in Dalfsen. De beukenhaag verfraait de tuin van de oude pastorie en geeft privacy en beschutting aan de gasten.

Landschap Overijssel steunt het hospice graag. Een goed doel in een cultuurhistorisch waardevol en karakteristiek gebouw in de gemeente Dalfsen, waar ook het kantoor van Landschap Overijssel op landgoed De Horte gevestigd is. Naast het beheer van natuurterreinen adviseert Landschap Overijssel ook particulieren in het buitengebied over onder andere erfbeplanting. “Dit is dan wel geen erf, maar wel een oude historische plek, waar ook een passende tuin met beukenhaag het beeld van de oude pastorie versterkt. Daar draagt Landschap Overijssel graag aan bij”, motiveert Henk Hengeveld de schenking.

Voor de tuin van het Hospice Dalfsen is een nieuw ontwerp gemaakt. Eén van de aandachtspunten daarbij is privacy en het uit de wind kunnen zitten of lopen door de gasten. De beukenhaag kan op termijn die beschutting en privacy geven. De haag is in de zomer mooi dicht en groen en houdt in de winter het bruine blad vast. De haag wordt in de toekomst mogelijk gecombineerd met een stenen muurtje.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.