het is eindelijk lente

Het is lente. Om 12.02 uur stond de zon precies boven de evenaar, waardoor vandaag de astronomische lente nu echt officieel begonnen is. Hoewel de sneeuw in de regio nauwelijks verdwenen is en op sommige plekken juist weer opnieuw valt, doen de eerste krokusjes dapper hun best om boven te komen. Overigens is winters weer met vorst en sneeuw niet zo bijzonder voor maart, aldus het KNMI. Maar langdurige sneeuwval (check) en ijsdagen midden in maart (check) zijn wel bijzonder. De komende dagen wordt het niet bepaald lenteweer, om het KNMI te citeren: “Uitgesproken koud met temperaturen ruim beneden normaal. Overdag enkele graden boven nul en in de nachten lichte, soms matige vorst. In het weekend kans op wat (natte) sneeuw.”

Overigens dartelen de lammetjes al wel vrolijk rond. Ons videoteam was vorige week bij de lammetjes van de kudde van de Lemelerberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.