Home / archiefcentraal / hakkers zet sv nieuwleusen een hak

hakkers zet sv nieuwleusen een hak

Met het degradatiespook op de loer had S.V. Nieuwleusen afgelopen zaterdag één doel voor ogen; winnen van v.v. Bergentheim. Na de overwinning tegen de CJV’ers en het gelijke spel tegen titelkandidaat ASC’62 was er goede hoop op drie punten voor aanvang van deze wedstrijd. Het liep echter anders, S.V. Nieuwleusen verloor van v.v. Bergentheim met 1-2.

S.V. Nieuwleusen begon zwak aan de wedstrijd en kwam gelijk onder druk te staan. In de beginfase was v.v. Bergentheim een paar keer dichtbij de openingstreffer. S.V. Nieuwleusen kwam er niet goed uit en leed veel balverlies. De Banthummers waren feller in de duels en hadden de overhand. Na een half uur kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong door een doelpunt van Ronnie Hakkers. Even leek het erop dat v.v. Bergentheim het duel al in de eerste helft zou beslissen maar Henrold Luttels stond dit met een aantal knappe reddingen in de weg. S.V. Nieuwleusen mocht van geluk spreken dat het met een 0-1 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft tapte de formatie van Hans Roeland duidelijk uit een ander vaatje. In tegenstelling tot de eerste helft had S.V. Nieuwleusen nu het betere van het spel. Na een goede voorzet van Erwin Dijk kopte Rick Jansen de gelijkmaker tegen de touwen. Na deze gelijkmaker ging S.V. Nieuwleusen op zoek naar de overwinning. Gesteund door het publiek leek de tweede treffer aan Nieuwleusener zijde in de lucht te hangen. Rick Jansen was dichtbij zijn tweede doelpunt na een goede voorzet van Erik Mostert maar hij kopte de bal ditmaal in de handen van de keeper. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam v.v Bergentheim weer wat meer in het stuk voor en had het hier en daar nog wat kansen. De verdediging van S.V. Nieuwleusen onder aanvoering van Rob Muller en Martin Jansen hield echter goed stand. Even leek het duel op een gelijkspel af te stevenen maar in de 85ste minuut sloeg v.v Bergentheim toch nog genadeloos toe. Vanuit een scrimmage kreeg Ronnie Hakkers de bal wat gelukkig voor de voeten en scoorde de 1-2. Dit bleek de doodsteek voor S.V. Nieuwleusen.

S.V. Nieuwleusen speelt volgende week uit tegen DZC.

Opstelling S.V. Nieuwleusen: Henrold Luttels, Robbert Veenstra, Rob Muller, Martin Jansen, Rob Goutbeek, Erwin Dijk, Erik Uitslag, Douwe Kant, Rick Jansen, Erik Mostert, Jeroen Elzinga (70 min.Tom Odink).

Man of the match: Rick Jansen.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.