geen alternatieve optocht op 27 april

Een viertal ouders en betrokkenen van de scholen pakte na het afblazen van de officiële optocht de handschoen op om toch iets te bieden aan de scholen en hun leerlingen. De wagens zijn immers al grotendeels klaar. Na een goed gesprek met het bestuur van de Oranjevereniging schreef het kwartet alle scholen in Ommen een brief om de behoefte aan een alternatieve optocht te inventariseren. “Wij wilden niets buiten de Oranjevereniging om doen en hen zeker niet in diskrediet brengen,” aldus de initiatiefnemers. De Oranjevereniging was bereid om mee te denken en steun te verlenen, maar wilde geen verantwoordelijkheid dragen. De vier stelden als uitgangspunt dat iedereen mee zou doen. Zo niet, dan geen van allen.

“We hebben op deze brief veel reacties gehad waarin door de scholen is aangegeven dat ze nu achter het besluit van het bestuur van de Oranjevereniging staan,” zo laten de initiatiefnemers samen met het bestuur van de Oranjevereniging weten. “Verreweg de meeste scholen vonden dat er niet speciaal een alternatief programma hoeft te komen.”

Veel scholen blikten in hun reactie op de brief alvast vooruit op de eerste Koningsdag in 2014. “We maken er iets heel moois van”, “volgend jaar maken we het dubbel zo leuk” en “wij doen met een extra wagen mee,” zo luidden de reacties.

Wel liet het bestuur van de Oranjevereniging weten geschrokken te zijn van de grote hoeveelheid negatieve reacties aan hun adres. “Er waren nogal wat mensen die veel moeite hadden met het besluit van de vereniging om de optocht te schrappen. Emoties kunnen leiden tot goede initiatieven, maar helaas ook tot heel negatieve en vaak ook nog anonieme berichten naar leden van het bestuur.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.