gedreven marienberg wint van hardenberg85

Door Alfred Dorgelo Door een verdiende overwinning op Hardenberg’85 heeft Mariënberg zichzelf weer een beetje lucht verschaft. De roodzwarten verhuizen voorlopig van de 11e naar de 9e stek en kan het zich komende week weer een goede dienst bewijzen in Westerhaar tegen Voorwaarts.

Na een kwartier voetballen had het al 3-0 kunnen staan maar verzuimde de spitsen van

de thuisploeg om voortijdig af te drukken. Hardenberg’85 verscheen maar sporadisch voor de kooi van Regeling, het team van trainer Erik Eshuis hielp Mariënberg wel onbedoeld in het zadel.

Een strakke voorzet van Rolf Hofsink werd door Hardenberg’85-verdediger Joran Veurink

in eigen doel gewerkt, 1-0 voor de roodzwarten. Even later kon doelman Max van der Ven Frankie Pullen alleen stoppen door hem onderuit te halen in de zestien. Geel voor de keeper en een strafschop voor Mariënberg. Theo de Lange maakte koelbloedig de 2-0.

Hardenberg’85 begreep na de verdiende achterstand dat er wat moest gebeuren en kroop uit haar schulp. Het resulteerde bijna in de aansluitingstreffer. De bal van Rick Koelman sprong via onderkant lat richting de doellijn van Mariënberg, volgens scheidsrechter Assink voor de lijn gelukkig maar). Alles wat blauw was zag er afgelopen zaterdag een doelpunt in.

Na rust was het snel over en sluiten voor de ploeg uit Baalderveld. Op aangeven van Niek Noeverman schoot Theo de Lange na 20 seconden in de tweede helft zijn tweede en Mainbargs derde treffer tegen de touwen…3-0. Hierna kreeg Mariënberg nog legio kansen om de voorsprong uit te breiden naar zes of zeven nul maar wist het niet meer te scoren.

In de slotfase maakte Hardenberg’85 via Rick Broek de eretreffer, uit een penalty na hands van laatste man Arjan Peters. Een eenvoudige zege van een gedreven ploeg die zich terdege besefte dat het twee voor twaalf op het Westerpark was/is.

Opstelling: Chris Regeling, Erik Huibers, Arjan Peters, Jaap Hofman, Micheal Zweers, Niek Noeverman, Han Bouwhuis, Roy Doek, Frankie Pullen, Theo de Lange en Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd: Frankie Pullen (gekozen door MvdW-commissie Freek ter Bekke en Gerko ter Wijlen)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.