Home / archiefcentraal / fietsen en wandelen vanaf molen fakkert

fietsen en wandelen vanaf molen fakkert

Op Tweede Paasdag kun je rond Hoonhorst lekker wandelen en fietsen. BeleefDalfsen.nl zet de routes uit vanaf Molen de fakkert. Dat doen ze voor de vierde keer.

Er zijn twee wandelroutes van zes en twaalf kilometer en een fietsroute van ongeveer 30 kilometer. Onderweg komt men langs authentieke pachtboerderijen waarvan enkele met zeer bijzondere gevelstenen afkomstig uit afgebroken grachtenpanden uit Amsterdam. De fietsroute gaat langs Havezate Den Alerdinck richting Lemelerveld over oude handelswegen.

Al fietsend en wandelend krijg je een indruk van het steeds wisselende landschap in het schitterende Vechtdal. Een van de doelstellingen van BeleefDalfsen.nl is de omgeving nog beter leren kennen en waarderen.

De routes kunnen tussen 10 en 14 uur gratis worden afgehaald bij Molen Fakkert in Hoonhorst. De fietsroute komt langs Klavertje Vier aan de Haarsmaatweg 3 (zijweg van de Twentseweg), in Heino. Hier liggen ook fietsroutes en kan eveneens worden gestart.

De Molenaars van Molen Fakkert zijn aanwezig en stellen bij geschikt weer de molen in werking. Klavertje Vier is een ideaal rustpunt. Op het erf vind je onder meer een kikkerpoel, ganzen, verschillende rassen schapen en geiten. Agnes Neimeijer is natuurgids en kan enthousiast vertellen.over planten en dieren. Ook heeft zij een permanente expositie van aqaurellen, kransen van natuurlijke materialen, terra cotta en beschilderde eieren. Koffie, thee, fris en wat lekkers is verkrijgbaar.

BeleefDalfsen.nl heeft op haar website nog vele fiets- en wandelroutes door de gemeente Dalfsen en omgeving met informatie over interessante plekken en objecten. Alle routes zijn gratis te downloaden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.