Home / archiefcentraal / fietscrosser iris van der linde overijssels kampioen

fietscrosser iris van der linde overijssels kampioen

Terwijl menig sportevenement zaterdag werd afgelast door de extreem koude wind, kwam fietscrossminnend Nederland kwam gewoon naar Nijverdal voor de eerste nationale wedstrijd van het seizoen. Meteen na aankomst werden in allerijl de clubtenten en andere tentjes opgezet om enigszins te schuilen voor de snijdende wind. Helaas was daar op de baan niet aan te ontkomen, dus bleef het afzien voor de 470 deelnemers die zich hadden aangemeld. Inzet van deze wedstrijd was de titel Overijssels Kampioen 2013. Bissinghcrosser Iris van der Linde wist een eerste plek te veroveren.

De Bissinghcrossers lieten zich door de kou niet afschrikken. Het was voor iedereen weer even wennen na de winterstop, maar toch wisten tien rijders de finale te halen. Voor de 6-jarige Jayden Drent was het de eerste wedstrijd in het shirt van de Bissinghcrossers, nadat hij tijdens de winterstop de overstap maakte vanuit Klazienaveen. Dat had echter geen enkele invloed op zijn prestatie, want hij wist met overmacht de winst te pakken bij de jongens 6 jaar.

Ook Iris van der Linde stak met kop en schouders boven de concurrentie uit bij de meisjes 16 jaar en ouder. Haar lange blonde haren wapperden vrolijk toen zij de hoogste tree van het podium beklom. Iets minder geluk had Vincent Huisjes bij de cruisers 16-30 jaar. Hij nam meteen vanaf de start de koppositie, maar een van zijn concurrenten kon in zijn achterwiel blijven. Toen hij in de laatste bocht een stuurfout maakte, kon die ander daar optimaal van profiteren. Vincent moest daarom genoegen nemen met het zilver. Zilver was er ook voor Cencia Waaijenberg bij de promotie klasse meisjes en voor Erik Katoele bij de cruisers 45 jaar en ouder. Erik moest het daarbij opnemen tegen zijn clubgenoot Raimund van Oenen die een vierde plek bemachtigde. Talysa Katoele, Huub Spliethof en Sander Waaijenberg moesten genoegen nemen met een zesde plaats. Robin Dijk werd zevende.

Danielle Gohl en Bryan Stoel kwamen in de halve finale helaas net te kort voor een finale plaats. Voor Edwin Bos, Gerdi Welink, Kim en Tom van Oenen, Ingmar van Dongen en Dylan Stoel waren de manches helaas het hoogst haalbare.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.