Home / archiefcentraal / dommerdieck ongeslagen kampioen

dommerdieck ongeslagen kampioen

Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde in Lochem tegen ‘t Overschotje.

d’Ommerdieck moest nog twee wedstrijden tegen dit team spelen. In het verleden waren het altijd pittige wedstrijden en er was nog maar één keer eerder van dit team gewonnen. Met vier punten voorsprong op ‘t Overschotje moest d’Ommerdieck minimaal 1 punt pakken om kampioen te worden. Dat lukte door met 9-13 te winnen.

d’Ommerdieck opende de wedstrijd door meteen 0-2 op de klok te zetten. Hierna kwam het antwoord van ’t Overschotje direct 1-2. Carla Aalbers zette de stand op 1-3 ,waarna 2-3 volgde. Weer waren er twee punten verschil tussen de teams door een strafworp van Agnes Krul 2-4. Hierna volgde 3-4. Nienke Rijkeboer (zij verving de geblesseerde Miranda Huzen) scoorde voor het eerst in het eerste team maakte een mooi afstandsschot 3-5. Gerja Krul zette ‘t Overschotje op drie punten afstand door 3-6 te maken. ’t Overschotje antwoordde met 4-6. De ruststand was 4-7.

Na de rust bleef het een echte wedstrijd. Beide teams scoorden veel. ‘t Overschotje maakte 5-7. Agnes Krul maakte 5-8 en Gerja Krul 5-9. Hierna volgde een afstandsschot van Henri Kikkert 5-10. ‘t Overschotje wist weer terug te komen door 6-10 te maken. Gerja Krul maakte 6-11. Hierna duurde het scoren bij d’Ommerdieck even en wist ‘t Overschotje terug te komen tot 9-11. Na 9-12 door Gerja Krul gaf ’t Overschotje zich gewonnen. Stefan van Veldhuizen maakte het laatste doelpunt voor d’Ommerdieck. De eindstand was 9-13. Door deze winst is d’Ommerdieck 1 zaalkampioen. Nadat zij in oktober ook al veldkampioen geworden zijn, staat er nu weer een uitdaging te wachten. De veldcompetitie begint op 30 maart. Kunnen zij in één competitie driemaal kampioen worden?

d’Ommerdieck heeft uit 13 wedstrijden 26 punten behaald en staat 6 punten voor op ’t Overschotje.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.