Home / archiefcentraal / dijkleger oefent calamiteiten langs de vecht

dijkleger oefent calamiteiten langs de vecht

Waterschap Velt en Vecht houdt dinsdagavond 5 maart een calamiteitenoefening met het dijkleger. 60 leden van deze vrijwillige dijkwacht lopen hiervoor op de dijken langs de Vecht tussen Ommen en Coevorden. De dijkpatrouille is tussen 19.30 en 22.00 uur en de dijkwachters zijn herkenbaar aan geel/groene hesjes.

Om de oefening veilig te houden maar ook zo realistisch mogelijk te maken, zijn in en langs de dijkvakken bordjes met foto’s geplaatst. Hierop staan afbeeldingen van situaties die de dijkwachters tegen kunnen komen bij hoogwater. Water dat bijvoorbeeld door de dijk sijpelt, rommel op de dijk of schade die veroorzaakt is door vee en de dijk zwak maakt.

Waterschap Velt en Vecht maakt gebruik het dijkleger. Bij extreem hoog water zijn deze dijkwachters de oren en ogen van het waterschap. Door regelmatig te oefenen zijn het waterschap en de vrijwillige dijkwacht in noodsituaties nog beter op hun taken voorbereid.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.