dedemsvaart neemt revanche op borne

Na een ruim een maand zonder competitievoetbal en vele oefenwedstrijden speelde Dedemsvaart vanmiddag eindelijk weer om het ‘echie’. Tegenstander Borne stond een plaats onder de thuisploeg, maar wel met een duel minder gespeeld. Een belangrijke wedstrijd dus voor de equipe van trainer Wijsman. De heenwedstrijd was in een terechte 5-0 nederlaag geëindigd, dus de oranje-blauwen waren er op gebrand om een beter resultaat neer te zetten.

In het eerste kwartier was Borne eigenlijk de bovenliggende partij, maar stond Dedemsvaart met 2-0 voor. Eerst verslikte aanvoerder Swienink zich in een duel met Van Bree. De kleine aanvaller was de ervaren verdediger te snel af en schoot vanuit een lastige hoek knap raak. De tweede treffer kwam van het hoofd van Reamon Knol. Ruben Klinkenberg troefde zijn directe tegenstander prima af en met een knappe voorzet vond hij het hoofd van Knol. Zulke buitenkansjes moet je de topscorer niet geven en ook deze keer was het raak, 2-0.

Ondanks de twee doelpunten voorsprong bleef Borne gevaarlijk. Doelman Abbes redde eenmaal bekwaam op een poging van Kosterink en ook de snelle Budak zorgde voor dreiging in de defensie van Dedemsvaart. Waar Borne voetballend een beter half uur speelde, was Dedemsvaart dodelijk effectief.

Juweeltje Reamon Knol

Na een half uur spelen kwam Dedemsvaart zelfs op een 3-0 voorsprong. Reamon Knol scoorde met een juweeltje zijn tweede doelpunt van de middag. Hij zag doelman Bonke te ver voor zijn doel staan en met zijn mindere rechterbeen schoot hij van 35 meter knap raak. Knol lijkt een patent te hebben op mooie doelpunten tegen Borne, want in de kampioenswedstrijd van vorig seizoen maakte hij ook een schitterend doelpunt met een verwoestend afstandsschot.

Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Teunissen kreeg Borne nog een penalty vanwege hands van Rick Peters. Volgens iedereen die Dedemsvaart een warm hart toedraagt, gebeurde dit buiten het 16 – meter gebied. De scheidsrechter dacht hier anders over en gaf een penalty, die rustig werd binnengeschoten door Sven Pieterson. Met een 3-1 voorsprong voor Dedemsvaart werden de kleedkamers opgezocht.

Definitieve beslissing in de wedstrijd

Na de rust werd een ware stormloop verwacht door de gasten op het doel van Erik Abbes. Borne probeerde het ook wel, maar was niet bij machte om het Dedemsvaart echt moeilijk te maken. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd, maar of de defensie, of de in zijn eigen zestien meter gebied heersende Abbes waren heer en meester in deze situaties.

Doordat Borne moest komen, kwam er veel ruimte voor Dedemsvaart om daar van te profiteren. Uit een van deze snelle counters zorgde Tupamahu voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. Reamon Knol werd op het randje van buitenspel weggestuurd, behield knap het overzicht en met een ouderwetse punter schoot Tupamahu Dedemsvaarts vierde treffer binnen.

Scorende debutant

Tien minuten voor tijd ging Dilan van Bree naar de kant en zijn plek werd ingenomen door A-junior Kevin Roozendal. Deze gaf direct zijn visitekaartje af door tijdens zijn debuut direct te scoren. Guido van Zijl werd goed de diepte ingestuurd door Klinkenberg. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op Roozendal die makkelijk kon binnenschieten. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Volgende week speelt Dedemsvaart de derby tegen EMMS in Slagharen. Net als tegen Borne heeft Dedemsvaart ook tegen EMMS wat goed te maken, want de eerste wedstrijd verloor Dedemsvaart met 0-1.

Opstelling Dedemsvaart: Abbes; Peters, Vd Bent, Vd Sleen, Pater; Van Zijl, Tupamahu ( 70e Van Duren) Klinkenberg, Bezoen; Knol en Van Bree ( 80e minuut Roozendal)

Voor meer foto’s zie de site www.svdedemsvaart.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.