Home / archiefcentraal / column toos w netwerken

column toos w netwerken

Dat netwerken ontzettend belangrijk is, helemaal op mijn leeftijd, mag duidelijk zijn. Via social media kun je kenbaar maken dat je werk zoekt, maar ook op feestjes of verjaardagen netwerk ik er nog weleens op los.

Zo heb ik de oud-leidinggevende van mijn man benaderd, die mijn CV bij de afdeling P&O van het bedrijf heeft gelegd. De procedure voor een functie op P&O was al in gang, maar door hem werd ik er nog even tussen “gedrukt” en kon ik meteen opdraven voor een tweede gesprek. Helaas ben ik het niet geworden, omdat een andere kandidaat meer ervaring had op een bepaald vlak. Toch wel prettig om de kans gekregen te hebben en weer te kunnen oefenen in het voeren van een sollicitatiegesprek!

Later was ik op een feestje van vrienden en stond ik aan een tafel met iemand die ik vaag kende van vroeger. Ik ben met hem in gesprek geraakt en heb hem gevraagd of hij nog steeds bij hetzelfde bedrijf werkt. Daarna heb ik hem gewoonweg recht op de man af gevraagd of hij geen vacature voor me had. Ik mocht mijn CV mailen en die ligt nu bij de directeur van het betreffende bedrijf.

Ook heb ik binnenkort een gesprek met een vriend die al behoorlijk wat jaren bij een overheidsinstantie werkt in de functie van P&O’er. De zwager van mijn vriendin, die een groot bedrijf heeft, kijkt voor me mee. Dit zijn mensen die een enorm groot netwerk hebben en die veel horen en zien.

Je kunt ook overwegen deel te nemen aan een soort netwerkorganisatie in jouw branche en omgeving. Zij organiseren vaak themabijeenkomsten, waar je aan kunt deelnemen.

Wat ik heb gedaan toen ik kwam thuis te zitten, is de concurrent van mijn werkgever benaderen; je hebt immers ervaring in de branche.

Zo zat ik direct na de zomer bij de grootste concurrent in Amersfoort. Geweldig leuk gesprek, maar hij kon mij ook geen garanties geven. Ik sta nu wel ingeschreven en wie weet wat er nog uit voortkomt.

Vlak na de zomer kreeg ik via Facebook een mail van een kennis, die via haar werk in contact was gekomen met een bureau dat een interim vestigingsmanager zocht voor een kinderopvangorganisatie voor de vestigingen Hoogeveen of Emmen. Het was niet precies wat ik zocht, maar de vacature sprak me wel degelijk aan. Na geïnformeerd te hebben bij het UWV wat een tijdelijke functie voor consequenties zou hebben voor mijn eventuele uitkering, heb ik een mail gestuurd met mijn CV.

Vrij snel erna kreeg ik een telefoontje dat ik mocht komen voor een gesprek. Van tevoren had ik aangegeven interesse te hebben in de functie in Hoogeveen, maar gaandeweg het gesprek werd me duidelijk dat er alleen iemand gezocht werd voor de vestiging in Emmen. Wel een eindje weg, maar wat doe je dan?

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.