Home / archiefcentraal / centercourt niet benodigde punten voor flash

centercourt niet benodigde punten voor flash

Dé wedstrijd van de promotieklasse B werd afgelopen zaterdag door Dames 1 van Flash Nieuwleusen en de koploper Smash Beilen gespeeld. De strijd werd geleverd op centercourt, wat voor beide teams wel even wennen was. In sporthal de Schakel werden naast de tribune rondom het veld ook tribunes opgesteld voor het grote aantal verwacht publiek.

De dames vonden de extra banken wat overdreven, maar tijdens het inspelen stroomde het publiek binnen – geschat wordt dat er 200 tot 250 toeschouwer waren. Hierdoor begon de adrenaline goed te werken. Veel mini’s van Flash kwamen binnenlopen met spandoeken voor de dames, waardoor de zaal nog mooier werd.

Ondanks de zenuwen begonnen de dames van Flash de wedstrijd gelijk sterk en maakten een mooie voorsprong. Door het goede volleybalspel liep alles perfect. Het enthousiaste damesteam won vol overtuiging de eerste set met 25-17. Vol goede moed gingen de dames door. Jammer genoeg ging de tweede set, door onnodige fouten en het slimme volleybalspel van Beilen aan hen voorbij en verloren ze de set met 17-25.

Flash herstelde zich weer goed in derde set. Ze gingen gelijk op, maar toch ging Smash Beilen er van door met een overwinning van 22-25. In de vierde set draaide het om alles of niets en dat hebben ze laten zien. Beilen bereikte als eerste de 20 punten. Het werd spannend toen het 24-19 stond. Een prachtige service-serie kwam van Ylona Bijker, waarmee Flash uitkwam op 24-24. De spanning liep op aan beide kanten en het ging hard tegen hard. Flash pakte deze set uiteindelijk met 28-26. Tussenstand 2-2, de vijfde set kon van start gaan.

Het leek makkelijk te gaan waardoor er een voorsprong kwam van 10-5. Nog vijf punten verwijderd van de overwinning, maar helaas… Het liep anders dan verwacht. Nieuwleusen gaf de punten weg en Smash heeft de set gewonnen door met een stand van 15-17 te winnen. De dames van Flash baalden hier enorm van, maar hebben toch een prachtig gevoel aan deze wedstrijd overgehouden.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.