anwb streetwise bij cbs de spiegel

Cbs De Spiegel in Dalfsen houdt op 4 april ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

De Spiegel vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit vier onderdelen:

– Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

– Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

– Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

– Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Veilig deelnemen in het verkeer en goed zicht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is naast goed zichtbaar zijn in het verkeer net zo belangrijk om zelf óók goed te zien.

Uit onderzoek blijkt dat een derde van de kinderogen nooit is gemeten, terwijl 9 procent van de kinderen slecht ziet. Daarom heeft ANWB in samenwerking met Pearle Opticiens de iCheckbox ontwikkeld als vast onderdeel van Streetwise. De iCheck geeft een indicatie van het zicht van het kind. Voor een deskundige oogmeting kunnen jonge kinderen terecht bij de Pearle optometrist en orthoptist en vanaf twaalf jaar bij de opticien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.