Home / archiefcentraal / anbi verklaring voor vrienden van hospice

anbi verklaring voor vrienden van hospice

De Stichting Vrienden van Hospice ‘t Huis De Pastorie in Dalfsen heeft van de Belastingdienst de zogenaamde ANBI-beschikking ontvangen. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling en het hebben van deze status geeft toegang tot een groot aantal fiscale faciliteiten voor goeddoel instellingen en haar donateurs, begunstigers of erflaters.

Hierdoor hoeft de stichting geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over ontvangen schenkingen en erfenissen. Daarnaast zijn er fiscale faciliteiten voor de overdrachtsbelasting in verband met schenkingen van bijvoorbeeld onroerende zaken. Ook is de St. Vrienden van het Hospice vrijgesteld van het recht van schenking voor uitkeringen die zij doet in het algemene belang en worden deze niet in Nederland belast.

Aad Kolthof, penningmeester van de St. Vrienden, is blij met de verkregen ANBI-status. “We hebben veel moeite moeten doen om deze status te verkrijgen want de Belastingdienst is bijzonder kritisch en stelt ook veel vragen. De ANBI-status is vooral voor donateurs en erflaters bijzonder belangrijk. Doordat wij door de Belastingdienst zijn opgenomen in het zogenaamde ANBI-register, kan een donateur, afhankelijk van de vorm waarin de giften zijn gedaan, de gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels) en zijn ook ontvangen nalatenschappen hierdoor vrijgesteld van successierecht.”

“Een prettige gedachte als je een gift of schenking wilt overmaken op bankrekening 17.74.36.778 om het het hospice te ondersteunen!” Voor specifieke vragen over donaties, (periodieke) giften, nalatenschap of schenkingen kun je contact met opnemen met Aad Kolthof door te bellen 06-52527332 of te mailen a.kolthof@hospicegroepvechtzathe.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.