al 2100 deelnemers aan burgerpanel

Dalfsen wil voortvarend met het burgerpanel aan de slag. In april gaat de eerste enquete richting de deelnemers, over de nieuwe drank- en horecawet. Die wet is sinds 1 januari strenger geworden en de gemeentes zijn sindsdien verantwoordelijk voor de handhaving ervan. “Rond dit onderwerp spelen allerlei vragen. Hoe ga je bijvoorbeeld als ouders om met het drankgebruik van je kinderen, hoeveel overlast is er en hoe moet de gemeente omgaan met ‘semi-commerciële’ drankverkoop. We willen graag weten hoe de burgers hierover denken, dus we zijn nu relevante vragen aan het bedenken.”

Vlak voordat de uitnodigingsbrieven aan alle inwoners van de gemeente verstuurd werden, zette Noten al hoog in. Hij wedde met een aantal aanwezige journalisten dat er voor het einde van de eerste inschrijftermijn al 2000 deelnemers zouden zijn. Dat lukte, waarmee de burgemeester een aantal flesjes wijn rijker werd. Dalfsenaren kunnen zich via de website van de gemeente overigens nog steeds aanmelden.

Wethouder Evert Goldsteen erkent dat de mogelijkheid bestaat dat het burgerpanel en de gemeenteraad elkaar in de weg kunnen gaan zitten. “De raad zal in de besluitvorming over allerlei mogelijke onderwerpen de mening van het panel meenemen, maar is natuurlijk niet verplicht om dezelfde lijn te volgen. De raad blijft een democratisch gekozen orgaan, dat eigen afwegingen maakt. Het burgerpanel is een welkome aanvulling, maar het zal ook best wel eens lastig worden. Daar moeten we op een goede manier mee omgaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.