Home / archiefcentraal / 41 kinderen volgen tennisles via sport4kids

41 kinderen volgen tennisles via sport4kids

In het heerlijke lente zonnetje werden de kinderen, ouders en vereniging welkom geheten door de sportcoördinator van de Gemeente Dalfsen; William van Lenthe en bestuurslid van DLTC; Willeke van Oudgaarden. Vervolgens werden de kinderen op leeftijd in groepen van acht door twee tennistrainers naar hun onderdeel begeleid. In een soepel doordraaisysteem werden de kinderen onderworpen aan tal van basistechnieken, trucjes en balvaardigheid.

De kinderen genoten zichtbaar van de tennisspelletjes die waren gemaakt op het niveau van de kinderen. Zo moesten ze een parcours met klimladders en hordes afleggen zonder dat de tennisbal van het racket verdween, verder waren er estafettes, moesten kinderen de bal hooghouden, alvorens en over het net gespeeld moest worden en natuurlijk werd er op het eind een echt partijtje gespeeld.

Overal konden kinderen punten krijgen, wat ervoor zorgde dat met een enorm enthousiasme en gezond fanatisme punt naar punt binnen werd gehaald. Tussendoor werd het nodige vochtverlies weer aangevuld met een lekkere beker ranja. Maar daarna waren de kinderen in een mum van tijd weer op de baan. Ook toen de zon langzaam plaatsmaakte voor sneeuw en hagel waren de kinderen niet van de baan al te slaan.

De bestuursleden van de tennisvereniging keken tevreden toe hoe ook kinderen die voor het eerst een racket in handen hadden de basisvaardigheden eigen maakten. Ook sportcoördinator William van Lenthe keek met genoegen toe hoe steeds meer kinderen de weg naar de ‘sportkennismakingslessen’ van Sports4Kids weten te vinden en de gemeente Dalfsen aan de weg timmert om zo de sportiefste gemeente van de hele regio te worden.

Zit je op de basisschool en wil je zelf ook meedoen aan een cursus van Sports4Kids, dat naast tennis ook cursussen hockey, badminton, volleybal en paardrijden op het programma heeft staan? Bekijk dan het sportaanbod op de site www.activity4kids.nl en meld je aan via de site of door een mailtje te sturen naar w.vanlenthe@dalfsen.nl

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.