zonnepanelen op gemeentehuis dalfsen

Echt veel zin had het nog niet, op deze mistige dag, maar toch zijn vrijdag de 471 op het dag van het gemeentehuis in Dalfsen geïnstalleerd. Hiermee wordt jaarlijks een besparing van ongeveer 100.000

KWh gerealiseerd op de inkoop van elektriciteit. De gemeente Dalfsen heeft met betrekking tot de

duurzame ambities een voorbeeldfunctie en is weer een stap dichterbij om CO2-neutraal te worden.

Bezoekers van het gemeentehuis kunnen straks de prestaties van de zonnepanelen op een scherm in de centrale hal van het gemeentehuis volgen.

Wethouder Agricola: “Door als gemeente actief zonnepanelen te plaatsen, hopen we een stimuleerde rol te vervullen richting onze inwoners. Zou het niet mooi zijn wanneer meer van onze inwoners zich ook actief gaan verdiepen in de voordelen die zonne-energie kan bieden?”

Het bleek een behoorlijke uitdaging om de PV-installatie (Photo Voltaïsche) met een totaal vermogen

van 112.800 Wattpiek mogelijk te maken op de geschikte dakdelen van het gemeentehuis. Mede dankzij de subsidie van de provincie Overijssel en het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, is de gemeente Dalfsen tot een ideale opstelling en rendabele businesscase gekomen. Tijdens de Europese aanbesteding is de firma Alfatech B.V. gekozen als uitvoerende partij die voldeed aan de door de gemeente gestelde criteria en de meest gunstige prijs.

Tot 31 december 2012 hebben 69 bedrijven in de gemeente Dalfsen, die mee hebben gedaan met de

subsidieverordening zonne-energie Dalfsen 2012, de tijd gehad om zonnepanelen te plaatsen op eigen bedrijfspanden. Daarnaast is het subsidieproject ‘Boeren met zon’ onlangs gestart, bedoeld voor agrarische bedrijven die gezamenlijk zonnepanelen willen aanschaffen. Het betreft een samenwerking tussen Stimuland en de gemeente Dalfsen. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben zestien agrariërs zich op de inschrijflijst geplaatst en ligt de aanvraag ter beoordeling en goedkeuring bij de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.