Home / archiefcentraal / wie wordt de nieuwe stadsdichter van ommen

wie wordt de nieuwe stadsdichter van ommen

De Stichting Promotie Ommen gaat op zoek naar een stadsdichter en een junior-stadsdichter. Want dichten geeft het verhaal van de schrijver wat extra kleur. Wellicht in de streektaal of door het onderwerp een beetje couleur locale. De afgelopen jaren hebben mevrouw Slots, Anton van Dijk, Jannes Kuik en Merel ten Brinke deze titel met verve gedragen. De vraag is wie gaat hen opvolgen?

Het Stadsdichterschap is een erefunctie. Een aantal malen wordt een inspirerend gedicht gevraagd bij een bijzondere gebeurtenis. Maar je kan ook zelf de pen oppakken als je geïnspireerd bent geraakt. Ook een bezoek aan de landelijke Stadsdichtersdag in het najaar hoort erbij. De voordrachten worden beoordeeld door een jury, en daarna word je officieel benoemd als stadsdichter of als junior stadsdichter van de gemeente Ommen.

Doe je mee? Stuur dan je inzending voor 1 maart 2013 je mail naar gemeente@ommen.nl (ovv Inzending stadsdichter) of je brief naar de Gemeente Ommen, ovv Inzending Stadsdichter, Postbus 100, 7730 AC te Ommen. Vermeld hierbij je naam, adres, woonplaats, leeftijd en telefoonnummer/emailadres.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.