wegwijzer wint korfbaltoernooi nieuwleusen

Het derde team van De Wegwijzer is winnaar geworden bij het traditionele korfbaltoernooi van de basisscholen in Nieuwleusen.

Er werd door de 150 leerlingen van groep 6 van de basisscholen van Nieuwleusen fanatiek gekorfbald in sporthal De Schakel. Mede door de korfballessen, die vooraf waren gegeven door een docent van de Korfbalbond, wisten de kinderen zich goed aan de regels te houden. In een vlot tempo werden de wedstrijden in de drie poules gespeeld.

Na enig rekenwerk was in poule 1 de Wegwijzer 3 eerste geworden, in poule 2 Tweemaster 3 en in

poule 3 de Wegwijzer 8. Na de finalewedstrijden stonden de beide teams van de Wegwijzer gelijk, zodat er nog een finale wedstrijd gespeeld moest worden. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging De Wegwijzer 3 met de eer strijken.

Klaasje Rumpf, lid van het jeugdbestuur van d’Ommerdieck, bedankte Marisca Schippers, vakleerkracht gymnastiek, voor de organisatie met een bos bloemen. Daarna reikte wethouder Maurits von Martels de prijzen uit. Hij zei genoten te hebben van het spel en de grote inzet van de kinderen. Hij hoopte dat de kinderen zin hadden gekregen om nog meer te gaan korfballen. Dit kan op 20 februari om 16.00 uur in sporthal de Schakel. Alle jeugd kan die dag meedoen.

Ook de leden van d’Ommerdieck werden bedankt voor hun inzet bij het leiden van de wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.