vier scholen in dalfsen te klein

In totaal gaan er 2954 leerlingen naar school in de gemeente Dalfsen. “Maar als je de trend van het dalende leerlingenaantal doorberekent, zal dat over tien jaar nog maar 2300 zijn”, vertelt wethouder Maurits von Martels. “Dan komen er meer scholen onder de grens van honderd leerlingen, wel zes of zeven.”

Von Martels is van mening dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. “Ik vind het niet nodig dat er in een bepaalde straal veel dezelfde scholen zijn. Kijk naar Nieuwleusen, daar zijn vier PCO-scholen. Dat is niet nodig door de dichte afstand, die zouden best samen kunnen gaan. Maar in Vilsteren is een school van 65 leerlingen, waarvan het ontzettend jammer zou zijn als die dicht zou gaan. Daar is in de directe omgeving geen andere school.”

“Dat kleinere scholen slechter zouden zijn, daarvan is het tegendeel bewezen”, zegt Von Martels. De Carrousel heeft 127 leerlingen, en toch is die school, net als Ommerkanaal, benoemd als excellente school. Daar wordt heel goed onderwijs gegeven.”

Ook wijst de wethouder erop dat de scholen vaak zelf al bezig zijn met vernieuwende vormen van onderwijs en fusies. “Laten we geen overhaaste beslissingen maken. Ik hoop niet dat de maatregel doorgevoerd wordt. Laten we erop vertrouwen dat de scholen zelf ook inzien dat opscholing goed kan zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.