Home / archiefcentraal / veldtocht normaal weer in dalfsen

veldtocht normaal weer in dalfsen

Normaal heeft Dalfsen weer opgenomen in de veldtocht van 2013. De band rond zanger Bennie Jolink zal op zaterdag 6 juli de tent opzetten in Dalfsen, voor een spectaculair en verrassend concert. Al meer dan een kwart eeuw luiden de achterhoekers de vakantie van het Vechtdal in met een optreden aan de oevers van de Vecht. Jaarlijks komen hier duizenden bezoekers uit het hele land op af.

Eind februari sluit Normaal hun allerlaatste theatertour af met een knallend optreden in Carré. Normaal zal vast nog wel eens in een theater te zien zijn, maar van een tournee langs de theaters ziet men in de komende jaren af. Vanaf begin maart wordt het pluche verruild voor de diverse tentoptredens, waarvan Dalfsen het enige optreden in Salland en het Vechtdal zal zijn, zo blijkt uit de voorlopige toerlijst.

De optredens van 2013 zullen allen gespeeld worden in dorpen met een oer-normaal historie, Toldijk, de Zwarte cross, Siddeburen en daar waar het allemaal begon in de openlucht van Lochem. In dat rijtje mag Dalfsen met 25 jaar “brekken en angoan” traditie niet ontbreken.

Met het vorderen der jaren, opa Jolink behoort reeds tot de vijfenzestig plussers, heeft de band aangegeven wat minder optredens af te werken. Daar waar de tent neergezet wordt zal men weer ouderwets gaan knallen.

Tijdens de veldtocht van 2013 zal afwisselend in olde of ni-je bezetting gespeeld worden. Of de gemeente Dalfsen ook oordopjes gaat uitdelen, is nog niet bekend. De gemeente Dalfsen is samen met de GGD IJsselland en de Nationale Hoorstichting bezig om het uitgaanspubliek bewust te maken van de kans op gehoorschade bij evenementen en concerten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.