tweedehands shoppen is een sport

In een tijd waarin we allemaal wat minder te besteden hebben, kunnen we gaan zitten kniezen dat we aan luxe moeten inleveren, maar we kunnen er ook voor kiezen creatief te werk te gaan. Voor wie houdt van leuke kleren, maar minder te besteden heeft, is een tweedehandswinkel een goed alternatief. De Klaproos speelt in op die behoefte en heeft haar openingstijden flink verruimd.

De tweedehandswinkel aan de Voorbrug in Ommen bestaat inmiddels al jaren en kent een vaste klantenkring uit de wijde regio. Tot nu toe was de winkel maar een beperkt aantal uren geopend, maar daar gaat verandering in komen. “Omdat we van veel klanten hoorden dat ze regelmatig voor een dichte deur stonden, hebben we onze openingstijden uitgebreid. We zijn vanaf nu open op dinsdag, woensdag, vrijdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 15 uur”, vertelt Paulette Koenis.

Paulette en haar collega Ankie van den Broek kunnen goed merken dat het economisch allemaal wat minder rooskleurig gaat. “Zoals elk nadeel, heeft ook de crisis een voordeel: wij krijgen de laatste jaren steeds meer en mooiere spullen binnen”, zegt Ankie. “Veel mensen die vroeger hun spullen na één of twee seizoenen gewoon weggooiden, brengen het nu naar ons. Dan krijgen ze er nog wat voor terug. Ook het aantal klanten is sterk groeiende, maar er zijn nog steeds mensen die niet goed bij ons durven te kopen, omdat ze bang zijn dat ze de voormalige eigenares van hun nieuwe kleding tegen komen. Ik kan je verzekeren dat die kans ontzettend klein is. Want onze inbrengers komen in een straal van zeker 60 kilometer rond Ommen vandaan.”

Wie denkt dat tweedehandskleding per definitie ouderwets is en muf ruikt, is na bezoekje aan De Klaproos snel van dat idee genezen. “De kleding die bij ons ingebracht wordt, mag niet ouder dan twee jaar zijn en moet schoon, heel, en gestreken zijn”, zegt Paulette. “We hangen alleen het mooiste in de winkel en doen qua merken en collectie niet onder voor een hippe en trendy modezaak. Wij verkopen ‘eersteklas tweedehands’, zeggen we altijd.”

Volgens het duo wordt tweedehands shoppen steeds meer gezien als een sport. “Onze klanten vergelijken het vaak met schatzoeken”, zegt Paulette. “Je weet nooit wat voor moois je vindt en het kost meestal maar weinig. Veel vrouwen vinden het leuk om er hip uit te zien voor zo weinig mogelijk geld. Dat kan bij ons.”

De kleding hangt maximaal drie maanden in de winkel. Wat over is gaat daarna naar het goede doel. www.klaproosommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.