trainen voor groenste halve marathon bij aco

De trainers Cor Bronk en Harry Boer gaan weer hun best doen om de lopers zo goed mogelijk voor te bereiden op de Halve Marathon van Ommen. In de aanloop naar het evenement op 6 april geven de twee een tiendelige hardloopclinic. “We hoeven geen topatleten te maken van alle lopers,” zegt Boer. “Het belangrijkste is dat de deelnemers er plezier in hebben en het zou mooi zijn als ze iets sneller lopen dan vorig jaar.”

De clinic is 29 januari begonnen en loopt door tot de laatste week voor het evenement, dat plaatsvindt op 6 april. “Het draait voornamelijk om de praktijk, maar de clinic bestaat voor een deel ook uit theorie. We gaan het bijvoorbeeld hebben over voeding, blessurepreventie en de basisprincipes van het hardlopen. Ook in de praktijktraining komen allerlei aspecten aan bod, zoals looptechniek, duurtraining, interval en snelheid.”

Het trainersduo weigert niemand, maar volgens Boer is het wel handig wanneer de deelnemers ‘een klein beetje’ loopervaring hebben. “We doen dit al een aantal jaren en de ervaring leert dat dit toch wel handig is. De lopers voor de vijf, de tien en de 21 kilometer volgen allemaal een passend programma. We proberen niet om er allemaal topatleten van te maken. Ze moeten vooral plezier in het lopen hebben en als ze iets sneller lopen dan vorig jaar is het prima. Veel mensen zijn erg enthousiast en lopen hard van stapel, maar dan zeggen wij: ‘zorg eerst maar gewoon dat je het goed vol kunt houden’. We vinden het vooral erg belangrijk dat de lopers geen blessures oplopen. We verwachten mede daarom ook wel dat de deelnemers naast de clinic zelf ook trainen.”

Uiteindelijk hopen de twee de lopers op 6 april met zoveel mogelijk inhoud en duurvermogen aan de start van de vijf, tien of 21 kilometer te krijgen. De Halve Marathon van Ommen staat al jaren te boek als de ‘groenste halve marathon van Nederland.” “Het is natuurlijk een prachtig evenement op een heel mooi parcours, dat door prachtige natuur en de stad Ommen loopt.”

De clinic vindt plaats op de atletiekbaan van ACO-Van Elderen op sportpark Westbroek en begint wekelijks om 19.30 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen 40 euro en dat is inclusief het inschrijfgeld van de wedstrijd. Leden betalen alleen inschrijfgeld. Niet-leden kunnen na 6 april nog twee maanden gratis looptraining volgen bij de club. “Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer we aan de clinic een paar nieuwe leden overhouden,” zo besluit Boer. Meer info via www.acovanelderen.nl of één van de trainers: Cor Bronk (0529-454077/corbronk@hetnet.nl) en Harry Boer (0529-454110/harry-jannyboer@planet.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.